ERBA, uw partner voor ramen, deuren en veranda's

Houten profielen

Ons houten schrijnwerk kan geproduceerd worden in Sipo, Afzelia doussie, Padoek, Afrormosia en Sipo gelamelleerd. Andere houtsoorten zoals kastanje, lariks en eik zijn eventueel ook mogelijk maar hebben we niet steeds op voorraad. We leveren ons houten schrijnwerk af volgens de door de klant gevraagde afwerkingsbehandeling. Er zijn 3 verschillende behandelingen:

 • Onbehandeld schrijnwerk
 • Enkelvoudige afwerking: drenken + grond- of beitslaag
 • Volledige afwerking: drenken + grond- of beitslaag + 2 afwerklagen


Hieronder kan u de verschillende profileringen terugvinden. Deze kunnen naar eigen wens eindeloos gecombineerd worden. Zo kan een mogelijke samenstelling van je raam er als volgt uitzien. Het vast raamkader in de standaardprofilering en de buitenzijde van de raamvleugels in 45° (type C), omdat dit in onderhoud makkelijk is dan een bol of kreus moluur, en de glaslatten aan de binnenzijde in een kreus (type A) of bolmoluur (type B).

Ramen en deuren

hout profiel Standaarduitvoering

Standaard profilering

Strakke lijnen en afschuiningen onder 15°, zodat het regenwater niet op de horizontale onderdelen blijft staan, maakt dat deze profilering ingezet kan worden bij tijdloze en moderne woningen.

Kiest u voor dubbele beglazing dan is het raamprofiel 68 mm en bij driedubbele beglazing voorzien we een raamprofiel van 90 mm.

houtprofiel A - Retroprofilering type-A-Kreus

Retroprofilering Kreus (Type A)

Door de sierlijke, fijne lijnen straalt deze profilering luxe en klasse uit. Deze profilering vinden we vaak terug in oude herenhuizen. Dit is schrijnwerk met veel details. Neuzen, steenlijsten en makelaars kunnen op maat gekozen worden.

Kiest u voor dubbele beglazing dan is het raamprofiel 68 mm en bij driedubbele beglazing voorzien we een raamprofiel van 90 mm.

houtprofiel B-Retroprofilering-type-B-Bolmoluur

Retroprofilering Bol (Type B)

Dit type profilering met zijn afgeronde vormen past perfect bij een woning in pastorij- en landelijke stijl.

Kiest u voor dubbele beglazing dan is het raamprofiel 68 mm en bij driedubbele beglazing voorzien we een raamprofiel van 90 mm.

houtprofiel C-Retroprofilering-type-C-45°

Retroprofilering 45° (Type C)

Vroeger werd het glas langs de buitenzijde in het raamwerk geplaatst en aan de buitenzijde schuin aangesmeerd met stopverf of mastiek om het glas vast te zetten. Het uiterlijk van een oud raam, gecombineerd met de huidige technieken en isolatie-eisen doet mensen voor deze profilering kiezen.

Kiest u voor dubbele beglazing dan is het raamprofiel 68 mm en bij driedubbele beglazing voorzien we een raamprofiel van 90 mm.

Verluchtingsroosters

Renson

Met raamverluchtingen haalt u op een natuurlijke manier continu verse lucht uw woning binnen via de droge ruimtes zoals woon- en slaapkamer. Op zich is dat voordeel de aankoop al meer dan waard, want zo geniet u – in combinatie met een degelijk afvoersysteem voor vervuilde binnenlucht – op elk moment gegarandeerd van gezonde binnenlucht. Bovendien worden deze ventilatieroosters zodanig geïnstalleerd dat ze visueel niet storen in het totaalbeeld van uw gevel, maar wel akoestisch dempen én dwarsventilatie (of tweezijdige ventilatie) vermijden.

Weetje
Om met uw renovatieproject te kunnen genieten van de verbouwpremie dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Een van deze voorwaarden is dat u verplicht bent om verluchtingsroosters te plaatsen in droge ruimtes. Eventuele meerprijzen hiervoor kan u op eenvoudige vraag bekomen.

verluchting RENSON-invisivent air

De Invisivent AIR is akoestisch, thermisch en energetisch performante raamverluchting die probleemloos kan worden toegepast in elk project, zij het in nieuwbouw of renovatie. De optionele designkap zorgt voor een nog strakker design.

De aanwezigheid van verschillende types geluiddempend materiaal in het binnenprofiel zorgt voor 3 mogelijke niveaus van geluidsdemping (Light, Basic of High)

 • De Invisivent AIR Basic garandeert een sterke geluidsdemping van 34 (0;-1) dB.
 • De Invisivent AIR Light garandeert een lichte geluidsdemping van 31 (-1;-2) dB.
 • De Invisivent AIR High garandeert een zeer sterke geluidsdemping van 40 (0;-2) dB.

Productvoordelen

 • Esthetische oplossing op het raamprofiel
 • Thermisch onderbroken
 • Optioneel High-Rise uitvoering
 • I-flux
 • Inbraakwerend
 • Insectenwerend
 • Energetisch comfort

verluchting_RENSON invisivent air comfort

De Invisivent COMFORT gaat nog een stap verder, garandeert een nog hogere akoestische demping en nog meer thermisch en energetisch comfort dankzij de geïntegreerde zelfregelende klep met terugslagwerking. De Invisivent COMFORT moet steeds gecombineerd worden met een extractiepunt in dezelfde ruimte (Healthbox 3.0, configuratie SmartZone), waardoor energieverliezen en ongecontroleerde ventilatie nog beter vermeden worden.

De aanwezigheid van verschillende types geluiddempend materiaal in het binnenprofiel zorgt voor 3 mogelijke niveaus van geluidsdemping (Basic, High of Ultra).

 • De Invisivent AIR Comfort Basic garandeert een basis geluidsdemping van 35 (-1;-2) dB.
 • De Invisivent AIR Comfort High garandeert een hoge geluidsdemping van 39 (0;-2) dB.
 • De Invisivent AIR Comfort Ultra garandeert een ultra sterke geluidsdemping van 42 (0;-2) dB.

Productvoordelen

 • Esthetische oplossing op het raamprofiel
 • Thermisch onderbroken
 • Optioneel High-Rise uitvoering
 • I-flux
 • Insectenwerend
 • Inbraakwerend
 • Zeer hoog energetisch comfort

Hoe kunnen wij u helpen?​

Heeft u een vraag, wenst u een offerte of wil u meer weten over wat we allemaal te bieden hebben? Aarzel niet om ons te contacteren.

Algemene vraag

Een specifieke vraag over ons aanbod, onze werkwijze of iets totaal anders? We helpen u met plezier verder.

Offerte aanvragen

Staat u voor een renovatie- of nieuwbouwproject en had u graag een offerte op maat? Informeer ernaar.

Afspraak maken

Wij ontvangen u graag in onze toonzaal of komen ter plaatse om uw project te bespreken. Maak hieronder uw afspraak.

Huur kraanwagen

Huurt u graag onze kraanwagen mét chauffeur? Wij hebben een kraanwagen met een bereik van 34m ter beschikking. 

Premie aanvragen

Recht op een premie? Ontdek via onderstaande link of u een premie kan aanvragen voor uw renovatie en energiebesparende investeringen.

Onderhoudsproducten

Om uw buitenschrijnwerk in optimale conditie te houden kan u bij ons terecht voor tal van onderhoudsproducten.