ERBA, uw partner voor ramen, deuren en veranda's

Onze werkwijze

Ramen & deuren in het tijdsverloop van uw (ver)bouwproject

Het kiezen van uw nieuwe ramen en deuren begint met een gesprek in onze toonzaal of met een technisch opmeter ter plaatse. Samen bespreken we uw project, luisteren we naar uw wensen en gaan we na welke materialen en functies het meest geschikt zijn voor uw project.

Wanneer vraagt u best uw offerte voor het buitenschrijnwerk?

Hoe vroeger u ons contacteert in het bouwproces, hoe beter! Voor een nieuwbouwproject raden we aan om zo snel mogelijk na opmaak van de plannen uw ramen en deuren te komen kiezen. Voor een renovatie hangt het ervan af welke andere renovatiewerken er nog op de planning staan. In dat geval is het best om de gesprekken met alle partijen gelijktijdig op te starten zodat u een haalbaar schema kan opstellen.

De materiaalkeuze van uw ramen en deuren

werkwijze

Vrijblijvende offerte

Na een eerste bespreking maken wij een vrijblijvende offerte. Voor een renovatieproject komen we graag even ter plaatse voor een opmeting maar ook een bespreking in de toonzaal is mogelijk. Bij een nieuwbouwproject verwelkomen we u graag in onze toonzaal met uw plannen om uw wensen af te toetsen tijdens en gesprek en baseren we ons verder op de plannen, het lastenboek en een EPB-studie/verslag. We lichten onze offerte graag toe tijdens een gesprek in de toonzaal zodat we de nodige informatie kunnen meegeven en de verschillende keuzes kunnen duiden. Het is immers belangrijk te weten wat er exact aangeboden wordt.

Akkoord met de offerte?

Als wij de ondertekende offerte ontvangen hebben, via mail of bij een bespreking in de toonzaal, starten wij het project op. Als het gaat om een renovatie dan komen we graag nog eens ter plaatse voor een definitieve opmeting en overlopen we samen met u een laatste keer de gemaakte keuzes tot in de kleinste details. Bij een nieuwbouw kunnen we de definitieve opmeting inplannen van zodra de dorpels geplaatst zijn. De levertermijn en dus ook de plaatsingsdatum van het buitenschrijnwerk wordt beïnvloed door verschillende factoren. Heeft u ondertussen nog een vraag of opmerking dan staan we steeds klaar om deze te beantwoorden.

Plaatsing

Op het afgesproken tijdstip komen onze vakmannen ter plaatse voor de plaatsing van uw ramen en deuren. Bij een renovatie starten ze meestal met het uitbreken en afvoeren van het oude schrijnwerk, er wordt zoveel uitgebroken als wat er dezelfde dag nieuw geplaatst kan worden. Vervolgens gaan ze de raamopeningen controleren en opkuisen zodat de nieuwe ramen en/of deuren geplaatst kunnen worden. De binnenafwerking gebeurt aansluitend en in samenspraak met u. Onze ploeg werkt steeds op een nette manier en kuist het grofste vuil op met een borstel en/of stofzuiger. Na plaatsing volgt uiteraard nog de eindcontrole. Voor een nieuwbouwproject starten we met het ronddragen van de raam- en deurkozijnen. Vervolgens controleren we de raamopeningen en plaatsen we de ramen en deuren. Ook hier voeren we na plaatsing een grondige controle uit. Zijn er nog restwerken of eventuele opmerkingen dan maken onze vakmannen deze over aan de dienst planning zodat zij de nodige opvolging kunnen doen.

Na-service

Bij ERBA staan we er op dat u elke dag opnieuw kan genieten van uw ramen en deuren. Heeft u na plaatsing nog een opmerking of vraag? Wij staan altijd voor u klaar!

Hoe kunnen wij u helpen?​

Heeft u een vraag, wenst u een offerte of wil u meer weten over wat we allemaal te bieden hebben? Aarzel niet om ons te contacteren.

Algemene vraag

Een specifieke vraag over ons aanbod, onze werkwijze of iets totaal anders? We helpen u met plezier verder.

Offerte aanvragen

Staat u voor een renovatie- of nieuwbouwproject en had u graag een offerte op maat? Informeer ernaar.

Afspraak maken

Wij ontvangen u graag in onze toonzaal of komen ter plaatse om uw project te bespreken. Maak hieronder uw afspraak.

Huur kraanwagen

Huurt u graag onze kraanwagen mét chauffeur? Wij hebben een kraanwagen met een bereik van 34m ter beschikking. 

Premie aanvragen

Recht op een premie? Ontdek via onderstaande link of u een premie kan aanvragen voor uw renovatie en energiebesparende investeringen.

Onderhoudsproducten

Om uw buitenschrijnwerk in optimale conditie te houden kan u bij ons terecht voor tal van onderhoudsproducten.