ERBA, uw partner voor ramen, deuren en veranda's

De materiaalkeuze van uw ramen en deuren

Het budget

(Ver)bouwen gaat gepaard met heel wat grote kosten. Het budget voor het buitenschrijnwerk van uw woning is een belangrijk onderdeel in de totale kostenraming van uw (ver)bouwproject en gaat mee bepalen voor welke materialen u best kiest.

Tip:
Kijk zeker even na of u in aanmerking komt voor een eventuele renovatiepremie.

De stijl van uw woning

Het buitenschrijnwerk en de materialen die daarvoor gebruikt worden, bepaalt mee de uitstraling van uw woning. Houdt u van een natuurlijke en warme uitstraling dan bieden de houten ramen en deuren een mooie oplossing. Hout past zowel bij landelijke als hedendaagse woningen en kan gekozen worden in een hele waaier aan afwerkingsmogelijkheden. De veelzijdigheid van PVC kan ingezet worden in zowel landelijke als hedendaagse en moderne woningen. Met de iets zwaardere profielen en eventuele houtnerffolie hebben de PVC ramen een iets klassiekere uitstraling. De aluminium ramen en deuren bieden een enorme keuze, van zeer strakke profielen voor een moderne look tot profielen met veel randjes voor een klassieke uitstraling. Dit soort ramen en deuren zijn zeer stevig wat hen uitermate geschikt maak voor grote raampartijen.

Isolatiewaarden

In de bouwprojecten van vandaag moet voldaan worden aan heel wat opgelegde normen. Ook het buitenschrijnwerk van uw woning moet de juiste isolatiewaarden kunnen voorleggen. De materiaalkeuze is hier van belang, ook al voldoet u met elk materiaal aan de vandaag geldende eisen. Ook de glaskeuze is hier belangrijk. Standaard werken we met hoogrendementsbeglazing maar u kan ook gaan voor driedubbele beglazing voor een uitstekende score. Dit laatste raden we bij renovaties waar alleen de ramen en deuren vervangen worden echter af.

Functie van uw raam

Wat verwacht u van uw ramen? Mag het een vast raam zijn of moeten ze open kunnen draaien, kiepen, schuiven of liever openvouwen? Om deze functies te bepalen is het belangrijk eens na te denken of u de ramen gaat gebruiken om ruimtes te verluchten en over de manier waarop u de ramen schoon kan maken.

Vraag gratis een offerte aan en bekijk samen met ons de mogelijkheden

Hoe kunnen wij u helpen?​

Heeft u een vraag, wenst u een offerte of wil u meer weten over wat we allemaal te bieden hebben? Aarzel niet om ons te contacteren.

Algemene vraag

Een specifieke vraag over ons aanbod, onze werkwijze of iets totaal anders? We helpen u met plezier verder.

Offerte aanvragen

Staat u voor een renovatie- of nieuwbouwproject en had u graag een offerte op maat? Informeer ernaar.

Afspraak maken

Wij ontvangen u graag in onze toonzaal of komen ter plaatse om uw project te bespreken. Maak hieronder uw afspraak.

Huur kraanwagen

Huurt u graag onze kraanwagen mét chauffeur? Wij hebben een kraanwagen met een bereik van 34m ter beschikking. 

Premie aanvragen

Recht op een premie? Ontdek via onderstaande link of u een premie kan aanvragen voor uw renovatie en energiebesparende investeringen.

Onderhoudsproducten

Om uw buitenschrijnwerk in optimale conditie te houden kan u bij ons terecht voor tal van onderhoudsproducten.