ERBA, uw partner voor ramen, deuren en veranda's
overkapping

Overkapping

Open constructies
Wil u een carport plaatsen, een terras overkappen, … ERBA voorziet constructies voor allerlei doeleinden in een rustieke, klassiek of hedendaagse stijl. We werken daarbij met aluminium constructies in combinatie met een licht doorlatende overkapping in glas of kunststof. Regen hoeft geen spelbreker meer te zijn en in de nazomer geniet u nog tot in de late uurtjes van uw tuin.

Onze overkappingen bouwen we met het EASY COVER systeem van Van Beveren Aluminium, een eenvoudig en snel te monteren aluminium terrasoverkappingssysteem waarbij de dakverbindingen zodanig ontworpen zijn dat ze onzichtbaar verwerkt zitten in de constructie. De geïntegreerde verlichting maakt het geheel nog sfeervoller. Deze LED-spotjes worden in de liggers verwerkt en de installatie ervan gebeurt via uw elektricien.

Meer info over het EASY COVER systeem vindt u hier.

Wat met vergunningen?
Wil u uw woning uitbreiden dan bent u vergunningsplichtig, hetzij via een melding, hetzij via een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen (de vroegere bouwvergunning). Voor meer info en correcte informatie kan u terecht bij de bouwdienst van uw gemeente of op www.omgevingsloketvlaanderen.be/uitbreiden.

Enkele weetjes

  • Voor veranda’s, carports, … met een maximale hoogte van 4 meter is er een meldingsplicht. Binnen deze meldingsplicht geldt een maximum van 40m2 aangebouwde bijgebouwen per woning, inclusief de al bestaande.
  • U heeft geen architect nodig bij veranda’s kleiner dan 40m2 als de kroonlijsthoogte beperkt is tot 3 meter, de nokhoogte maximaal 4,5 meter is en de werken geen constructieprobleem met zich meebrengen of de stabiliteit van aanpalende gebouwen wijzigt.


Meer info?

Vraag gratis een offerte aan en bekijk samen met ons de mogelijkheden

Bekijk onze gerealiseerde overkappingen

Hoe kunnen wij u helpen?​

Heeft u een vraag, wenst u een offerte of wil u meer weten over wat we allemaal te bieden hebben? Aarzel niet om ons te contacteren.

Algemene vraag

Een specifieke vraag over ons aanbod, onze werkwijze of iets totaal anders? We helpen u met plezier verder.

Offerte aanvragen

Staat u voor een renovatie- of nieuwbouwproject en had u graag een offerte op maat? Informeer ernaar.

Afspraak maken

Wij ontvangen u graag in onze toonzaal of komen ter plaatse om uw project te bespreken. Maak hieronder uw afspraak.

Huur kraanwagen

Huurt u graag onze kraanwagen mét chauffeur? Wij hebben een kraanwagen met een bereik van 34m ter beschikking. 

Premie aanvragen

Recht op een premie? Ontdek via onderstaande link of u een premie kan aanvragen voor uw renovatie en energiebesparende investeringen.

Onderhoudsproducten

Om uw buitenschrijnwerk in optimale conditie te houden kan u bij ons terecht voor tal van onderhoudsproducten.