ERBA, uw partner voor ramen, deuren en veranda's

Onderhoud

Om uw buitenschrijnwerk in optimale conditie te houden, biedt ERBA ook tal van onderhoudsproducten. Of u nu houten, pvc of aluminium ramen en deuren heeft, er bestaan een aangepast product voor elk materiaal. Laat u informeren en dan blijven uw ramen en deuren als nieuw.

Etiketten en kurkjes
Verwijder zo snel mogelijk na plaatsing van het glas in uw schrijnwerk alle etiketten en kurkjes. Lange blootstelling aan zonlicht doet de soepele lijm uitharden en laat lijmresten na op het glas. Lijmresten kunnen verwijderd worden met een beetje alcohol. Opgelet voor de rubber, siliconen- of polymeerdichting.

Eerste reinigingsbeurt
Wacht voor de eerste reinigingsbeurt tenminste tot één dag na plaatsing van het glas zodat de voegdichtingen mooi kunnen uitharden. De poriën van het glas staan ongeveer 6 maand open. Tijdens deze periode is het belangrijk om het glas alleen met lauw water en een pH-neutrale zeep te reinigen. Gebruik absoluut geen universele glasreinigers.

Gebruik degelijk materiaal, een trekker in goede staat (het metaal van de trekker mag niet in contact komen met het glas en het schrijnwerk), niet-schurende spons, zachte doek, … Gebruik nooit schuursponsjes of scherpe materialen om hardnekkig vuil te verwijderen, White Spirit, zuiver bleekwater of andere agressieve vloeistoffen. Onderhoudsproducten voor aluminium en hout kunnen bij aanraking schade aan het glas toebrengen. Allerhande vlekken zoals kalkaanslag, kleefstoffen, … kunnen vaak nog met gespecialiseerde producten verwijderd worden. Maak je ramen ook nooit schoon in volle zon.

Thermische breuk vermijden
Kleef nooit posters, stickers, … op beglazing. Ook mag je het glas langs binnen nooit afdekken ter bescherming tegen bevuiling of zonnewarmte. Schuiframen, rolluiken en zonnewering doe je best steeds volledig open of dicht.

Plaats geen meubels of andere voorwerpen vlak achter de beglazing. Plaats zonnewering op min. 5 cm van het raam. Plaats verwarming en airco op min. 30 cm van het glasoppervlak. Een zonne- of energie reflecterende folie op de binnenkant van het glas kan een cumul van warmte veroorzaken. 

Cementsluier
Cementsluier kan zich sterk vastzetten op het glas. Snel ingrijpen is hier de boodschap. Cementsluier kan verwijderd worden met gespecialiseerde producten.  

Slijp- of laswerk
Slijp geen metaal of steen en voer geen laswerken uit in de nabijheid van uw beglazing. (Metaal)gensters branden in het glas en kunnen niet meer verwijderd worden.  

Interferentiëringen
Gekleurde (petroleumachtige) vlekken of ringen, die van plaats veranderen wanneer men op het glas drukt, zijn interferentiëringen. Dit fenomeen komt alleen voor bij beglazing waarvan de dikte binnen en buiten hetzelfde is. Ze worden veroorzaakt door de lichtbreking maar zijn totaal onschadelijk voor het glas en zijn geen reden tot klacht.

Verf, voegdichtingen en drainagegaten
Verf en voegdichtingen moeten in goede staat blijven. Schilderwerk voorkomt immers dat er vocht indringt in het schrijnwerk en bij een te hoog vochtgehalte kan de randafdichting van de beglazing aangetast worden. Indien de voegdichtingen los komen of openingen vertonen, dienen deze onmiddellijk hersteld te worden. Zoniet kan er vocht in de spouw komen. Vocht in de spouw kan enkel wegvloeien via de drainagegaten in het schrijnwerk. Het is noodzakelijk om deze  drainagegaten te vrijwaren tegen ophoping van vuil, stof en insecten. Controleer tenminste éénmaal per jaar de voegdichtingen en drainagegaten.

Onderhoudsproducten reserveren

Met onderstaand formulier kan u de nodige onderhoudsproducten reserveren. Geef uw bestelling door en u ontvangt van ons een mailtje wanneer u deze kan ophalen in onze toonzaal. U betaalt bij afhaling bij voorkeur cash of met payconiq.

Clean & Care Wax

(aluminium)

Reynaers

Shampoo voor ramen, deuren en glas
In een landelijke omgeving en op gevels die vaak met regen in contact komen, volstaat het om de aluminium raamprofielen twee keer per jaar te reinigen. Ramen die niet met regen in contact komen of geplaatst worden in een eerder agressieve omgeving: stedelijk gebied, kustgebied of in de buurt van een spoorweg, maak je best minstens 4 keer per jaar schoon. Gebruik voor het reinigen van je aluminium ramen lauw water met Clean & Care Wax.

Verpakking: 086.9234 – Clean & Care Wax – fles 500 mm

Prijs
€ 20,46 (btw incl.)

Renewer

(aluminium)

Reynaers

Reinigt en vernieuwt lakwerk
Herwaardeert oppervlakken en brengt de intensiteit van de originele kleur terug. Het product beschermt tegen UV verwering en geeft een langdurige
voeding aan lakken.

Verpakking: 086.9235 – Renewer – aerosol 400 ml

Prijs
€ 31,56 (btw incl.)

Sponge & wipe

(aluminium)

Reynaers

Verwijdert hardnekkige vlekken
De Reynaers spons verwijdert hardnekkige vlekken op geanodiseerde en gelakte oppervlakken, en kan meermaals hergebruikt worden. De Reynaers microvezeldoek heeft een uitstekende reinigings- en opnamekwaliteit.

Verpakking: 086.9236 – Sponge & wipe 

Prijs
€ 8,02 (btw incl.)

Deepclean

(aluminium)

Reynaers

Verwijderen van organische vervuiling, insecten, vet, vuil en lichte harsen
Gebruiksvriendelijke reiniger die uitermate geschikt is voor het reinigen van grote oppervlakken bij ingebruikname van het gebouw. Reynaers Deepclean zal de vervuiling oplossen zodat deze makkelijk kan verwijderd worden.

Verpakking: 086.9238 – Deepclean – aerosol 1000 ml

Prijs
€ 30,36 (btw incl.)

Onderhoudspakket

(aluminium)

Reynaers

Een doos gevuld met alle bovenstaande producten.
Clear & Care Wax, Renewer, 
Sponge & Wipe en Deep Clean

Verpakking: samengestelde doos

Prijs
€ 90,41 (btw incl.)

Vekanol Intensiv-Reiniger

(pvc)

Veka

Reiniger voor natuurlijke vervuiling
Voor het poetsen van pvc ramen in wit in de massa. Eventueel ook crème in de massa, doch voorzichtigheid is aangeraden en er moet direct worden nagespoeld met water.

Gebruik in geen geval schurende reinigingsmiddelen of geruwde sponzen, doeken of borstels. Opgelet met het gebruik van oplosmiddelen of verdunners, deze kunnen het plastic oplossen en het oppervlak kwetsbaar maken. Gebruik ook nooit geen stoomreiniger, de hete stoom zal het plastic verzachten.

Prijs
€ 17,24 (btw incl.)

PVC 120

(pvc)

Anaf

Reiniger voor natuurlijke vervuiling
Voor het poetsen van pvc ramen alleen te gebruiken bij pvc ramen wit of crème in de massa.

Gebruik in geen geval schurende reinigingsmiddelen of geruwde sponzen, doeken of borstels. Opgelet met het gebruik van oplosmiddelen of verdunners, deze kunnen het plastic oplossen en het oppervlak kwetsbaar maken. Gebruik ook nooit geen stoomreiniger, de hete stoom zal het plastic verzachten.

Verpakking: 2100434 – PVC 120 – fles 500 ml

Prijs
€ 8,17 (btw incl.)

Vekanol - Color

(pvc)

Veka

Reiniger voor natuurlijke vervuiling
Voor het poetsen van pvc ramen met houtstructuurfolie.

Gebruik in geen geval schurende reinigingsmiddelen of geruwde sponzen, doeken of borstels. Opgelet met het gebruik van oplosmiddelen of verdunners, deze kunnen het plastic oplossen en het oppervlak kwetsbaar maken. Gebruik ook nooit geen stoomreiniger, de hete stoom zal het plastic verzachten.

Prijs
€ 34,90 (btw incl.)

Multifoam R&D

(aluminium)

Novatio

Schuimende reiniger voor natuurlijke vervuiling
Universele, doeltreffende schuimspray voor ontvetten en reinigen. Eenvoudig en veilig in gebruik, zelfs op gevoelige oppervlakken. Bevat géén schuurmiddelen en heeft een aangename geur. Bovendien laat Multifoam geen krassen, vlekken of strepen na op oppervlakken.

Verpakking: 482001116 – Multifoam Ramen en Deuren – aerosol 500 ml

Prijs
€ 15,00 (btw incl.)

Multispray

(aluminium)

Novatio

Smeermiddel tegen roest, vocht, vuil en lekstroom
Multispray is snel en doeltreffend in contact met roest, teer, vet en water combineert penetrerend vermogen, smering, bescherming, reiniging, roestbestrijding, vochtverdringing en koudekrimp wat resulteert in tijdswinst. Multispray bevat geen siliconen en is ook veilig in gebruik om kunststoffen, lakken, …

Verpakking: 23611000 – Multispray – aerosol 600 ml

Prijs
€ 24,43 (btw incl.)

Surface - renewer

(aluminium)

Novatio

Reinigen, vernieuwen en beschermen van lak en plastic
De kant-en-klare reiniger en vernieuwer van UV-verweerde coating zoals lakken en poederlakken op ramen, deuren, luiken, balustrades, poorten, … Ook op PVC, ramen, deuren, boten, caravans, veranda’s, pergola’s, … Bij regelmatige behandeling wordt de ondergrond gevoed en blijft het uitzicht nieuw.

Verpakking: 485302116 – Surface Renewer Ramen en Deuren – fles 400 ml

Prijs
€ 37,23 (btw incl.)

Seal and bond remover

(aluminium)

Innotec

Verwijderen van lijmen en kitten
Seal en Bond Remover is een product voor het week maken en verwijderen van vele soorten lijmen en kitten. Zelfs siliconenresten zijn geen enkel probleem. Ideaal te gebruiken om ondergronden mee te ontvetten alvorens over te gaan tot vervolgwerkzaamheden. Het tast de meeste lak- en kunststof soorten niet aan en vervliegt zonder resten na te laten.

Verpakking: 107 – Seal and bond remover – aerosol 500 ml

Prijs
€ 20,15 (btw incl.)

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

Uitleg wat er gaat gebeuren met uw gegevens
Mijn reservatie
Clean & Care Wax: 0
Renewer: 0
Sponge & wipe: 0
Deepclean: 0
Onderhoudspakket: 0
Vekanol Intensiv-Reiniger: 0
PVC 120: 0
Vekanol - Color: 0
Multifoam Ramen & Deuren: 0
Multispray: 0
Surface - renewer: 0
Seal and bond remover: 0

Vraag gratis een offerte aan en bekijk samen met ons de mogelijkheden

Hoe kunnen wij u helpen?​

Heeft u een vraag, wenst u een offerte of wil u meer weten over wat we allemaal te bieden hebben? Aarzel niet om ons te contacteren.

Algemene vraag

Een specifieke vraag over ons aanbod, onze werkwijze of iets totaal anders? We helpen u met plezier verder.

Offerte aanvragen

Staat u voor een renovatie- of nieuwbouwproject en had u graag een offerte op maat? Informeer ernaar.

Afspraak maken

Wij ontvangen u graag in onze toonzaal of komen ter plaatse om uw project te bespreken. Maak hieronder uw afspraak.

Huur kraanwagen

Huurt u graag onze kraanwagen mét chauffeur? Wij hebben een kraanwagen met een bereik van 34m ter beschikking. 

Premie aanvragen

Recht op een premie? Ontdek via onderstaande link of u een premie kan aanvragen voor uw renovatie en energiebesparende investeringen.

Onderhoudsproducten

Om uw buitenschrijnwerk in optimale conditie te houden kan u bij ons terecht voor tal van onderhoudsproducten.