ERBA, uw partner voor ramen, deuren en veranda's
hout

Hout

Een warme en natuurlijke uitstraling
Houdt u van een natuurlijke en warme uitstraling dan bieden de houten ramen en deuren een mooie oplossing. Hout past zowel bij landelijke als hedendaagse woningen en kan gekozen worden in een hele waaier aan afwerkingsmogelijkheden. Voor ons houten schrijnwerk kan u kiezen uit verschillende houtsoorten van eerste kwaliteit, gesorteerd en gedroogd volgens de voorgeschreven normen. Behandeling tegen schimmels en zwammen, in grondlaag afgewerkt of volledige afgelakt in een RAL-kleur naar keuze, … of u nu voor een retro-uitvoering wil gaan of voor een standaarduitvoering kiest, met houten ramen en deuren is het allemaal mogelijk.

Onderhoud van hout
Door de stijgende interesse voor het milieu en de beperking van de ecologische voetafdruk, vragen klanten steeds vaker om hout voor buitentoepassingen onafgewerkt te laten. Soms wordt die keuze ook uit esthetische overwegingen gemaakt. Men hoopt hierdoor gevrijwaard te blijven van het onderhoud van het houten schrijnwerk. De afwerking en het onderhoud van uw houten schrijnwerk speelt echter een belangrijke rol voor het behoud van de initiële prestaties van het schrijnwerk en de levensduur. Naast vervuiling als gevolg van weersinvloeden dient vooral alg- en schimmelaangroei voorkomen te worden.

Afhankelijk van de gekozen afwerkingsbehandeling ontvangt u van ons een schema met het onderhoudsinterval en de te gebruiken producten om uw houten buitenschrijnwerk in topconditie te houden. Op dit schema kan u afhankelijk van de situering, zoals de zonzijde, de afstand tot de kust of bosrijk gebied, en de wijze waarop het schrijnwerk geplaatst is in de gevel terugvinden wat u jaarlijk, drie-, vijf- of zevenjaarlijks dient te doen aan onderhoud.

Hoe en met welke producten reinig ik houten schrijnwerk?
Niet alleen het glas maar ook het houtwerk dient minimaal twee keer per jaar gereinigd te worden. Hiervoor gebruik je best lauw water met een pH-neutraal afwasmiddel, spons en zachte doek. Schuursponsjes en schurende reinigingsproducten zijn uit den boze. Voor gebeitst of gelakt schrijnwerk kan u bij ons een onderhoudsmelk verkrijgen waardoor de afwerklagen gevoed worden en vuil zich minder snel kan hechten aan het raam.

Het juiste glas in uw houten profielen?

Bekijk onze realisaties in hout

Maak het plaatje compleet met onze extra's

Premies

Subsidies voor energiebesparende maatregelen in woningen
Vanaf 1 oktober 2022 kunnen particulieren en bedrijven via één online loket een premie aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen. Mijn VerbouwPremie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest. Bereken via de simulator wat dit voor u betekent.

Weetje
Om met uw renovatieproject te kunnen genieten van de verbouwpremie dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Een van deze voorwaarden is dat u verplicht bent om verluchtingsroosters te plaatsen in droge ruimtes. Eventuele meerprijzen hiervoor kan u op eenvoudige vraag bekomen.

EPB attest voor nieuwbouw
Voor nieuwbouwprojecten geldt een andere subsidieregeling. daar wordt een globale subsidie toegekend op basis van het energieprestatiepeil van uw woning. Bij het afsluiten van een dossier bezorgen wij u op eenvoudig verzoek de technische fiches en energieprestatiewaarden van de gebruikte materialen. Er wordt een globale premie toegekend op basis van het energieprestatiepeil van uw nieuwbouwwoning of appartement. Misschien heeft u recht op nog andere premies en/of subsidies. Neem daarom een kijkje op premiezoeker.be.

Hoe kunnen wij u helpen?​

Heeft u een vraag, wenst u een offerte of wil u meer weten over wat we allemaal te bieden hebben? Aarzel niet om ons te contacteren.

Algemene vraag

Een specifieke vraag over ons aanbod, onze werkwijze of iets totaal anders? We helpen u met plezier verder.

Offerte aanvragen

Staat u voor een renovatie- of nieuwbouwproject en had u graag een offerte op maat? Informeer ernaar.

Afspraak maken

Wij ontvangen u graag in onze toonzaal of komen ter plaatse om uw project te bespreken. Maak hieronder uw afspraak.

Huur kraanwagen

Huurt u graag onze kraanwagen mét chauffeur? Wij hebben een kraanwagen met een bereik van 34m ter beschikking. 

Premie aanvragen

Recht op een premie? Ontdek via onderstaande link of u een premie kan aanvragen voor uw renovatie en energiebesparende investeringen.

Onderhoudsproducten

Om uw buitenschrijnwerk in optimale conditie te houden kan u bij ons terecht voor tal van onderhoudsproducten.