ERBA, uw partner voor ramen, deuren en veranda's
leefruimte

Leefruimte​

Een veranda of woonuitbreiding
Wie denkt aan een veranda denkt in de eerste plaats aan de klassieke structuur die bijna volledig uit glas bestaat zodat u langs alle kanten kan genieten van het uitzicht. Meer en meer wordt echter ook gekozen om een extra leefruimte te creëren, eveneens met grote raampartijen maar met een gesloten, plat dak waar eventuele lichtstraten of -koepels in geïntegreerd kunnen worden. Het aantal variaties is eindeloos! Kom gerust eens langs in de toonzaal om door onze fotoboeken te bladeren of laat u inspireren door onze realisaties.

Voor aluminium verandadaken maken wij gebruik van het VERATOP systeem van Van Beveren Aluminium. Meer info over dit systeem vindt u hier.

Wat met vergunningen?
Wil u uw woning uitbreiden dan bent u vergunningsplichtig, hetzij via een melding, hetzij via een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen (de vroegere bouwvergunning). Voor meer info en correcte informatie kan u terecht bij de bouwdienst van uw gemeente of op www.omgevingsloketvlaanderen.be/uitbreiden.

Enkele weetjes

  • Voor veranda’s, carports, … met een maximale hoogte van 4 meter is er een meldingsplicht. Binnen deze meldingsplicht geldt een maximum van 40m2 aangebouwde bijgebouwen per woning, inclusief de al bestaande.
  • U heeft geen architect nodig bij veranda’s kleiner dan 40m2 als de kroonlijsthoogte beperkt is tot 3 meter, de nokhoogte maximaal 4,5 meter is en de werken geen constructieprobleem met zich meebrengen of de stabiliteit van aanpalende gebouwen wijzigt.
 

Meer info?

 
 

De mogelijkheden van uw project bespreken? Onze technische opmeter komt graag ter plaatse.

Bekijk onze gerealiseerde leefruimtes

Hoe kunnen wij u helpen?​

Heeft u een vraag, wenst u een offerte of wil u meer weten over wat we allemaal te bieden hebben? Aarzel niet om ons te contacteren.

Algemene vraag

Een specifieke vraag over ons aanbod, onze werkwijze of iets totaal anders? We helpen u met plezier verder.

Offerte aanvragen

Staat u voor een renovatie- of nieuwbouwproject en had u graag een offerte op maat? Informeer ernaar.

Afspraak maken

Wij ontvangen u graag in onze toonzaal of komen ter plaatse om uw project te bespreken. Maak hieronder uw afspraak.

Huur kraanwagen

Huurt u graag onze kraanwagen mét chauffeur? Wij hebben een kraanwagen met een bereik van 34m ter beschikking. 

Premie aanvragen

Recht op een premie? Ontdek via onderstaande link of u een premie kan aanvragen voor uw renovatie en energiebesparende investeringen.

Onderhoudsproducten

Om uw buitenschrijnwerk in optimale conditie te houden kan u bij ons terecht voor tal van onderhoudsproducten.